A tetoválások Tájföldön

A tetoválások Tájföldön – ősi buddhista hagyomány
Sehol, semmilyen más országban nincs a tetoválási hagyományoknak vallásos ünnepe, amelyet évente megtartanának, kivéve Tájföldön. Ebben a térségben a tetoválás a buddhizmushoz kapcsolódva érinti meg a lelket.
Minden egyes évben több ezer tetoválás rajongó a világ minden részéről a Wat Bang Phra templomba látogat, amely Nakhon Chai Si városában található, 50 kilométerre Bankoktól. A tetoválások fesztiválja márciusban van és minden évben több ezer rajongót csalogat vissza a templomba, akik ott energiával töltik fel tetoválásaikat. Több tízezer tetőtől-talpig tetovált, buddhista szerzetes valódi mesterei ennek a művészetnek. A helység másnéven a repülő tigris templomaként is ismert. 
tetoválások-Tájföldön -ősi-buddhista-hagyomány
 A legtöbb nyugati tetoválással ellentétben a tájföldiek magukba foglalják a spiritualitást és néha babonával telítődnek. Védelem, szerencse és égi áldás – a tetoválás hívei ezeket keresik. Rengetek ember érkezik tetováltan és egyszerűen csak azért van ott, hogy a már meglévő tetoválásait kijavítsa, megújitsa.  A remekművek a buddhista szerzetesek átltal készűlnek el, amely olyan, mint egy ismételt áldás a már meglévő művészetnek azoknak, akik ezt igénylik.
Az ünnepek alatt nem szokatlan a tetoválás híveinek az, hogy az énekeik által egy más dimenzióba, magasabb tudatállapota lépjenek, hasonlóba, mint a transzba esésnél. Mindenki ajándékokkal, illatos pálcikákkal érkezik, melyeket a tetoválás tiszteletre méltótanítójának adnak.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A tájföldi hagyományok egyike, hogy a katonák az úgy nevezett Sak Yank tetoválásokat hordják magukon, melyeknek védő szerepük van. A varázserőkbe vetett hit, annyira nagy lett, hogy természetes hiedelemmé vált az, hogy egy megfelelő, természetesen a tetoválás mestere által kivitelezett tetoválás védelmet nyújthat a golyókkal szemben. Nem csak a buddhista rajzok erősek, hanem főleg a tetoválás közben elhangzó imák. Ezeket szerzetesek olvassák fel és a méteres nagyságú tetoválások elvégzik dolgukat. A tű egyik kézben, mit egy biliárd dákó, míg a másik kézzel a mester gyors ütéseket mér a bőrre. A szerzetes csuklója szinte láthatatlanná válik a gyors, másodpercenkénti kettő vagy három ütés miatt. A pontok pontos, precíz kivitelezése és közeli elhelyezkedésének eredménye egy hímzett faliszőnyeghez hasonlít. A tetoválás megszállotjainak elmondása alapján a kézi tetoválás valóban nagyon fájdalmas művelet, de könnyen elviselhető, ha azt hiszed, hogy ettől legyőzhetetlenné válsz..
Thai-tetovalas-minta
Azonban nem a kézi tetoválás az egyetlen gyakorolt módszer Tájföldön. A másik gyakori tetoválási forma a bőr tűvel való szúrkálását, majd a seb tintával való bedőrzsölését feltételezi, miközben a tetováló szerzetes egy imát mond, amely a tetoválást spiritualis erővel tölti meg.
Több száz hagyományos tájföldi rajz létezik, sok közülük állatokat ábrázól. A mindig lenyűgöző erős és fenséges tigrist választották a tájföldiek a legnépszerübb jelképükké.  Az ágyéki tájék a leghasználtabb testrésze ennek az erős szimbólumnak. Egy tigris tetoválás, azt jelenti, hogy átveszed a tigris szellemiségét, amely halálod napjáig az életed része lesz.
Angelina Jolie egy ehhez hasonló klasszikus tigrises tetoválást választott, amelyet  egy nagyon keresett tetováló mester, a tiszteletreméltó Ajarn Noo Kanphai kivitelezett 2004-ben.
Angelina_jolie_tetovalas tajfoldi-magikus-tetovalas
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.